06.04.2018 Heiki Sal-Saller

Sõitsime Kia uusima väike-linnamaasturiga Stonic, mis toodi välja eelmise aasta Frankfurti näitusel ja paigutub Rio ja Sportage’i vahele. Sõidukogemus trassil Tallinn-Keila-Otepää oli hää ja väiksema, alla 20 000 eurot maksva auto otsijaile on Stonicu kujul mõistlik sõiduk olemas.

Linnamaastur on pop! Inimesed tahavad endale autot, mis on välimuselt peaaegu nagu džiip, aga ei ole nii suur ja kallis. Ja esistanget-põlle ei löö hooletu parkija vastu tänava servakivi ära.

Kui guugeldada sõnaga “linnamaastur”, tuleb välja hulk linlasele turundatavaid vahvaid (maastiku)autosid. Märgata on ka inimeste elavat huvi sobiva sõiduki leidmiseks: “Tere, oleks vaja olemasolev auto välja vahetada, mõtted liiguvad linnamaasturi poole tänu kõrgemale kliirensile. Valik hetkel esindustes suur, üldiselt hind võiks jääda kindlasti alla 25k. Bensiin ja automaat kindlasti, palju liikumist linnas. Jagage kogemusi, soovitusi mõtteid.” Nii kirjutab autoostu huviline automüügi-veebi foorumis. Ja talle vastab teine foorumlane, kes teab ja soovitab Kiat. Tõsi küll, Sportage’it.

LOE EDASI WROOMERIST >>>>>