23.jaanuar 2019, Whatcar

Kia e-Niro on esimene sellel konkursil üldarvestuses võitjaks tulnud elektriauto.
Parimad sõidukid valiti veel kahekümne neljas alamkategoorias. Maaletooja loodab proovi-e-Nirod tuua Eestisse jaanipäevaks, esimesed kliendid peaksid autod kätte saama aasta lõpus.

Suurbritannia What Car? kuulutas 23. jaanuaril 41. korda välja oma 2019. aasta parimad autod. Üllatuslikult noppis esmakordselt üldvõidu elektriauto – Kia e-Niro, mis teenis võidu ka elektriautode kategoorias. Ihaldusväärseima tiitli saavutamiseks tuli tal seljatada 23 alamkategooriates võidu saavutanud mudelid. Žürii hinnangul sai e-Niro võidu vundamendiks asjaolu, et see suudab tavatarbija jaoks kättesaadavas hinnaklassis pakkuda tähelepanuväärset sõiduulatust, mis võib 64 kWh akuploki korral küündida 455 kilomeetrini (WLTP-meetodil).

Esimesed e-Nirod peaksid Eestisse jõudma jaanipäevaks ja selleks ajaks saavad paika ka hinnakirjad ning varustustasemed, kuid Inglise kuninganna valitsusalas pakutakse autot kahe akuplokiga, millest suurem mahutab 64 kWh ja väiksem 39,2 kWh. Võimsama akuplokiga auto arendab 150 kW/204 hj ja „nullist sajani“ jõuab selline e-Niro 7,8 sekundiga. Väiksema akuploki puhul on need näitajad 100 kW/136 hj ja 9,8 sekundit ning sõiduulatuseks lubatakse sellise „patareiga“ kuni 289 km (WLTP).

Korraldajate sõnul olid tiitlivõidu noppimiseks head võimalused ka uuel 3. seeria BMW-l, Citroën Berlingol ja Cupra ülikonda susatud Seat Atecal, ent nende kõigi õnnetuseks kandideerisid nad e-Niroga samal aastal. Žürii sõnul väärib võitjast rääkides rõhutamist ka selle praktiline olemus, hea varustus ning suutlikkuse ja sõidumugavuse vahel leitud hea tasakaal. Toome siinkohal ära ka alamkategooriate võitjad – et võiksite endale hea ostu eest õnne soovida või poodi minnes nimekirja spikrina kasutada – ja tõenäoliselt panete ka tähele, et minide arvestuses tunnistati parimaks teinegi Kia – Picanto – ja koguni teist aastat järjest.

WHAT CAR? 2019. AASTA AUTO VÕITJAD

Minid - Kia Picanto

Superminid - Volkswagen Polo

Kompaktautod - Škoda Octavia

Väikesed linnamaasturid - Seat Arona

Keskmised linnamaasturid - Volvo XC40

Suured linnamaasturid - Peugeot 5008

Sportlikud linnamaasturid - Cupra Ateca

Universaalid - Škoda Superb

Loe kogu uudist Whatcarist >>>>>>