- Soul, Forte, Cadenza, Niro ja Sorento kvaliteedi poolest oma kategooria parimad
- Kia Cadenzal on kõige madalam keskmine probleemide arv kõikidest uuringus osalenud mudelitest
- Kõiki Kiasid müüakse Euroopas standardina seitmeaastase, 150 000 km garantiiga.


Kia on teist aastat järjest parima tulemuse saavutanud tootja J.D. Poweri 2017. aasta kvaliteediuuringus. Kia saavutus on uuringu viimase 20 aasta jooksul tootjate seas parim tulemus.

Kia edu aluseks on auhinnad viies sõidukisegmendis – kõikidest tootjatest enim. Väike krossover Soul, hübriidkrossover Niro, linnamaastur Sorento, väike sedaan Forte ja suur sedaan Cadenza võtsid kõik oma segmentides võidu. Soul sai IQS auhinna kolmandat aastat järjest, Kia kaks uusimat mudelit Cadenza ja Niro said oma esimesel müügiaastal silmapaistvalt hakkama. Cadenza teenis kõikide uuringus osalenud mudelite seast kõrgeimad punktid.

Koos Optima ja Sportage'iga said kõik 2017. aasta uuringus osalenud seitse Kia mudelit oma kategoorias teise või esimese koha – vähemate probleemidega kui teised tootjad.

Uusim auhind täiendab ettevõtte usaldusväärsuse trofeede ridu. Teiste kvaliteediauhindade seas on Kia Sportage'i J.D. Poweri 2016. aastal Euroopas läbiviidud sõiduki usaldusväärsuse uuringus saadud esimene koht, mis näitab auto pikaajalist usaldusväärsust ja töökindlust.

Kia Motors America tegevjuht Michael Sprague kommenteeris: "Kia edestas eelmise aasta J.D. Poweri kvaliteediuuringus kõiki teisi ja paljud kahtlesid, kas me suudame nii kõrget positsiooni säilitada. Täna on vastus selge ja vali – Kia on teist aastat järjest esikohal ja seda enamate auhinnatud mudelitega kui ükskõik milline teine tootja. Meie järjestikused tipptasemel IQS tulemused taaskinnitavad Kia staatust maailmatasemel autotootjana ja peegeldavad nõudlikke standardeid ja meisterlikkust, mida meie meeskond panustab igasse autosse, krossoverisse ja linnamaasturisse, mille Kia ehitab.

Uuringu tulemusi autoajakirjanike liidu kohtumisel Detroitis esitledes ütles J.D. Poweri ülemaailmse autovaldkonna asepresident Dave Sargent: "See on kahtlemata parim kvaliteet, mida maailm kunagi näinud on. Tööstusharu kogub hoogu ja sõidukite kvaliteet paraneb märgatavalt."

Iga-aastase uuringu raames analüüsiti 77 415 inimese saadetud andmeid, mis hõlmasid 243 automudelit 26 sõidukisegmendist. Sõidukeid hinnati nende sõidukogemuse, mootori ja ülekande võimekuse, ning omanike poolt mainitud kvaliteediprobleemide sümptomite põhjal.

Kia kvaliteedilubaduse tagatiseks on igale Euroopas müüdavale Kia mudelile standardina antav unikaalne 7-aastane, 150 000 km garantii.

* Kõik viidatud mudelid on Ühendriikide seadistusega, kui pole märgitud vastupidist.