Kia Motors Corporation ja Hyundai Motor Group peadisainer Peter Schreyer sai väärika „EyesOn Design“ elutöö auhinna.

Schreyerit tunnustati Detroiti Oftalmoloogia Silmainstituudis peetud tseremoonial tehtud töö eest Kia Motorsi disainistrateegia väljakujundamisel. Antud auhind on antud varasemalt nimekatele rahvusvaheliste disainilegendidele nagu Sergio Pininfarina, Shiro Nakamura, Walter de’Silva ja Giorgetto Giugiaro. “EyesOn Design Award“ on märkimisväärne kuna disainiauhinda väljaandvate kohtunike lauas istuvad juba eelnevatel aastatel tunnustatud disainerid.

Alates aastast 2006 on Peter Schreyer teinud olulisi muudatusi Kia mudelite disainis ja tootekontseptsioonis ning on loonud Kia mudelitele selgelt äratuntava „tiigrinina“ radiaatorivõre joone. Täna juhib Peter Schreyer nii Kia kui ka Hyundai disainistrateegiat ning disainikeskuseid Koreas, Saksamaal ja Ameerika Ühendriikides.

Auhinda üle andes ütles dr. Philip Hessburg, Detroiti Oftalmoloogia Silmainstituudi direktor, et temal ja kõikidel kohtuniku lauas istuvatel disaineritel on au antud auhind Peter Schryerile üle anda ning sellega liitub ta absoluutsete autodisaini legendide hulka.

Peter Schreyer kommenteeris auhinda vastu võttes: „Oma karjääri jooksul on mul olnud võimalus koos töötada mitmete kirglike ja andekate disaineritega. Mul on olnud võimalus arendada Kia brändist midagi erakordset - uusi mudeleid mis peegeldavad nooruslikkust, erilisust ja stiilsust. Me oleme saanud viimaste aastate jooksul mitmeid disainiauhindu kuid me oleme tahtnud minna kaugemale kui ainult autode väline disain. Mul on au olla kogu selle protsessi juures ning mul on suur au saada see auhind ning üksiti on see tunnustus suure töö eest kõikidele Kia disainimeeskondadele kogu maailmas.„